Brazilië

Schoonheidssalon in Brazilië

Layane en haar gezin droomden van een toekomst in België, maar al snel bleek dit niet evident. Samen met haar dochter keerde ze terug naar Brazilië.

 

Leven in België

Layane kwam samen met haar man en dochter Alice naar België in de hoop zich hier te vestigen. Haar man vond meteen een job, Layane ging aan de slag als huishoudhulp.

Toen ze moest stoppen met werken, om voor hun dochter te zorgen, werd de situatie alsmaar moeilijker. Ook voor de kleine Alice was het leven in België niet eenvoudig: een onbekende plek, nieuwe mensen…

Contact met IOM

Layane besliste vorig jaar om samen met haar achtjarige dochter Alice vrijwillig terug te keren naar Brazilië, hun herkomstland. Een vriendin vertelde Layane over IOM en de ondersteuning die zij bieden voor, tijdens en na terugkeer.

Ze ging IOM opzoeken in België en ontdekte dat de ondersteuning verder gaat dan louter hulp bij het boeken van vliegtuigtickets. Ook na terugkeer zou Layane kunnen rekenen op re-integratiesteun en begeleiding op maat, ze zou er niet alleen voor staan.

Een nieuwe start

Layane kon in Brazilië terugvallen op de begeleiding van de lokale partner van IOM in Brazilië: ze zette de re-integratiesteun in om een cursus schoonheidszorg te volgen, het nodige materiaal aan te kopen voor deze job en haar woning in te richten.

Dankzij deze steun en de stappen die Layane zette, vond ze al snel een job in een schoonheidssalon in haar eigen stad. Voortaan kan ze haar gezin zelf financieel ondersteunen. Veel succes, Layane!

Benieuwd naar het verhaal van Layane? Bekijk zeker deze video: https://bitly.ws/3cIrW!

Bron: IOM.