MAROKKO

NIEUW NAAIATELIER IN MAROKKO

Om zijn familie financieel te ondersteunen en tegelijk iets te doen voor zijn dorp, is Hicham teruggekeerd naar zijn herkomstland om zijn droom waar te maken en een naaiatelier op te starten.

 

MOEILIJKE START

Op zoek naar werk, besliste Hicham om naar België te komen. Maar in volle coronacrisis bleek dat plan al gauw moeilijker dan gedacht.

Zo ver van zijn familie had Hicham het ook moeilijk om zijn dochter niet meer te zien. Omdat hij geen werk vond en zijn dochter niet zag opgroeien, besliste hij uiteindelijk om vrijwillig terug te keren naar Marokko, zijn land van herkomst.

STEUN OP MAAT

Hoewel de beslissing verre van eenvoudig was, kon Hicham toch rekenen op begeleiding en financiële steun ter plaatse via de lokale partner IOM Marokko, om hem te ondersteunen bij zijn nieuwe job in zijn herkomstland.

EEN NIEUW PROJECT

Vastbesloten om zijn familie financiële zekerheid te geven, heeft Hicham deze steun gebruikt om de nodige uitrusting aan te kopen om zijn droomproject uit te voeren, een eigen naaiatelier opstarten. Op lange termijn zou hij er graag een coöperatieve van willen maken waar alle inwoners van het dorp van kunnen genieten.

Het allerbeste voor het vervolg van dit mooie project, Hicham!

Wil je meer weten over het parcours van Hicham? Je vindt zijn videoportret hier: https://bit.ly/3xuGbKw

Bron: IOM