Georgië

Heropenen van een familierestaurant

David kwam naar België in november 2011 omwille van de instabiliteit in zijn land, Georgië. Na een verblijf van drie jaar besliste hij om vrijwillig terug te keren, aangezien de situatie in Georgië verbeterd was.

Davids ouders wonen aan de Georgische kust en hadden een restaurant voor David naar België vertrok. Maar ze hebben het gesloten toen hij vertrok, aangezien een groot deel van de inboedel verkocht werd om Davids reis naar België te financieren.

Voor hij terugkeerde, legde David uit dat hij bereid was te investeren in het restaurant en het opnieuw te openen in het toeristisch seizoen. Aangezien zijn ouders veel geïnvesteerd hadden in zijn reis, wou hij hen iets teruggeven. Tijdens zijn afwezigheid bleef het restaurant drie jaar gesloten en het enige inkomen van zijn ouders kwam uit de verhuur van kamers.

Dankzij de Belgische re-integratiesteun, kon David opnieuw investeren in het restaurant en heeft hij het heropend. De meeste mensen uit de kuststreek van Adjara moeten het grootste deel van hun inkomen zien te vergaren tijdens de drie zomermaanden (gezien het grote aantal toeristen in die periode). Het restaurant ging dus al twee keer open: in de zomer van 2014 en die van 2015.
 

Bron: Caritas International