Re-integratiesteun blijft mogelijk in Georgië

12/04/2017

Personen die vrijwillig naar Georgië terugkeren, krijgen tot eind 2017 een terugkeerpremie, en ook re-integratiesteun indien ze een asielaanvraag hebben ingediend in België. Na deze datum zullen ze normaal gezien geen premie meer ontvangen en is de steun enkel mogelijk als het om kwetsbare personen gaat (oude of zieke personen, zwangere vrouwen…). De reden hiervoor is het veranderde statuut van Georgië in maart 2017 waardoor zij nu visumvrij naar België kunnen reizen. 

Enkele voorbeelden van re-integratiesteun in Georgië

Verhaal van Henrik - Terug in Georgië na een periode van illegaliteit in België, hebben Henrik en zijn familie de draad weer opgepikt in Tbilisi. Met zijn herstelplaats voor auto’s en de verhuur van fietsen kan Henrik zijn familie weer onderhouden.
Meer weten

Verhaal van Nana - In België wilde Nana haar studies afwerken die ze onderbroken had. Maar het was pas na haar terugkeer naar Georgië met haar pasgeboren zoontje dat dit lukte.
Meer weten

Verhaal van David - Bij zijn terugkeer in Georgië kon David de re-integratiesteun gebruiken om het familierestaurant aan de kust opnieuw te openen.
Meer weten