Ons werk in beeld

28/06/2017

Fedasil liet drie korte films realiseren over het werk van de terugkeerbegeleiders en de partners. De reportages werden gemaakt in het terugkeerloket in Brussel, in het opvangcentrum van Poelkapelle en in de stad Antwerpen.

Een loket voor vrijwillige terugkeer

Een begeleider in het terugkeerloket in Brussel geeft uitleg over haar werk. Migranten kloppen er aan om informatie te vragen of om een terugkeer aan te vragen. Onze begeleiders en onze re-integratiepartners (IOM en Caritas) zijn aanwezig om hen advies en raad te geven.
 

Vrijwillige terugkeer in een opvangcentrum

We bezoeken het opvangcentrum van Poelkapelle en ontmoeten er een terugkeerbegeleider die het terugkeertraject voor asielzoekers aan ons uitlegt. Poelkapelle heeft – net zoals de opvangcentra van Arendonk, Jodoigne, Sint-Truiden en het Klein Kasteeltje – opvangplaatsen die zijn voorbehouden voor asielzoekers die een negatieve beslissing kregen.
 

Begeleiding van kwetsbare migranten

Fedasil werkt samen met de administraties van enkele grote steden (Gent, Antwerpen, Charleroi…) om moeilijk bereikbare en kwetsbare migranten beter te informeren over vrijwillige terugkeer. In de lokalen van de nachtopvang legt een medewerker van onze partnerorganisatie in Antwerpen (CAW Antwerpen en stad Antwerpen) uit hoe hun organisatie voor vrijwillige terugkeer samenwerkt met Fedasil.