Opleidingen voor maatschappelijk werkers

16/12/2019

Fedasil organiseert opleidingen voor maatschappelijk werkers om vrijwillige terugkeer te leren bespreken en hen vertrouwder te maken met het onderwerp.

Terugkeren naar het land van herkomst is geen gemakkelijk onderwerp om aan te kaarten, vooral als de collega niet erg vertrouwd is met het onderwerp. Daarom heeft Fedasil, samen met zijn partners IOM en Caritas International, een aanbod van opleidingen opgesteld.

De opleidingen zijn bedoeld voor maatschappelijk werkers die van dichtbij of verder in het domein van migratie werken, hetzij als eerstelijns- of als tweedelijnsmedewerker, hetzij bij de overheid of bij een ngo.

ALGEMENE EN PRAKTISCHE OPLEIDINGEN

In de overzichtscatalogus staan de algemene opleidingen over vrijwillige terugkeer, maar ook meer praktijkgerichte opleidingen (beslissingsproces, gesprekstechnieken…) of meer specifieke opleidingen (niet-begeleide minderjarigen, medische problemen…). Ons team is flexibel, dus we kunnen de opleidingen bij u organiseren.
Voor meer informatie over ons aanbod van opleidingen of om een opleiding te organiseren, contacteer ons telefonisch via 0800 32 745 (gratis nummer) of via het contactformulier.